Ben voorzichtig met bouwstof

Share on facebook
Share on linkedin

Ventilatiesystemen zijn een onontbeerlijk component van hedendaagse gebouwen en huizen. Ze creëren de noodzakelijke luchtstroom en zorgen voor frisse en gezonde binnenlucht. Maar wist je dat het gebruik van een ventilatiesysteem tijdens renovaties tot ernstige problemen kan leiden?

Bij renovaties komt er vaak veel bouwstof vrij. Als deze stof in de motor van je ventilatiesysteem terechtkomt, kan dit tot ernstige schade leiden. Het bouwstof kan zich namelijk in de motor nestelen en wrijven tegen de draaiende onderdelen, wat kan leiden tot een defect van het gehele systeem. Zonde, toch?

Als het kwaad al is geschied en er bouwstof in het ventilatiesysteem is gekomen, moet je deze zo snel mogelijk schoonmaken om verdere schade te voorkomen. Het is verstandig om hiervoor een professionele monteur in te schakelen, die ervaring heeft met het onderhouden en schoonmaken van ventilatiesystemen.

Het verwijderen van bouwstof uit ventilatiebuizen is een uitdagende taak, omdat bouwstof vaak uit kleine deeltjes cement en gips bestaat die zich hechten aan de binnenkant van de buizen en uitharden tot een harde laag. Tijdig uitschakelen van het ventilatiesysteem tijdens de verbouwing of regelmatig vervangen of schoonmaken van de filters kan voorkomen dat bouwstof de motoren bereikt en schade veroorzaakt.

Onthoud dus dat tijdens een verbouwing extra aandacht voor het ventilatiesysteem noodzakelijk is. Schakel het systeem uit of zorg voor regelmatig onderhoud en vervang filters op tijd om te voorkomen dat bouwstof schade aanricht. Op deze manier kun je blijven genieten van gezonde en frisse lucht in huis, zonder zorgen over uitval van het ventilatiesysteem. Mocht er toch schade aan de motoren zijn ontstaan dan kunnen wij dit voor u oplossen

Repareer je ventilatie

Recente berichten

Bekijk tutorial

Kwaliteit

Vakmanschap

Persoonlijk

detail